21/10/2020
Sven Haenen

Voetbal Vlaanderen organiseerde een eerste webinar rond de nieuwe richtlijnen. Hierbij een overzicht.

 
 
 
 

K.S.C. OLVE heeft de afgelopen maanden al heel wat inspanningen gedaan om zo coronaproof mogelijk voetbalactiviteiten te organiseren op de club. We zijn er ons van bewust dat dit veel tijd en energie vraagt. Maar we moeten doorzetten. Allen moeten we samen onze verantwoordelijkheid nemen om ons voetbal en onze gezondheid te beschermen. Allemaal samen gaan we voor “veilig voetballen”.

Sinds enkele weken schieten de coronacijfers alweer pijlsnel de hoogte in. Er worden ons heel wat maatregelen opgelegd, ook voor onze mooie voetbalsport. Er kwam een bulk aan informatie en regels op ons af de afgelopen periode. En helaas zal het coronavirus ons nog niet meteen verlaten.

De corona crisiscel van het Belgisch voetbal, waar Voetbal Vlaanderen deel van uitmaakt, kwam op 19 oktober bij elkaar om de impact van de verstrengde coronamaatregelen te bespreken die afgelopen vrijdag 16 oktober werden aangekondigd door het Overlegcomité van de federale regering. Afgelopen maandag organiseerde Voetbal Vlaanderen ook een eerste webinar om meer tekst en uitleg te geven. Dat kan je via deze link bekijken.

 

De belangrijkste beslissingen zijn kort samengevat de volgende:

 1. Jeugdcompetities t.e.m. U17 blijven doorlopen, competities van ouderen zijn stilgelegd onbepaalde duur
 2. Er komt binnenkort een barometer voor de sport die het verdere beleid mee zal bepalen
 3. De kantine gaat na een korte opening opnieuw dicht tot minstens 19/11/2020
 4. Kleedkamers zijn gesloten, ook voor scheidsrechters
 5. Registratie blijft voor iedereen VERPLICHT

 

1. COMPETITIES

De beslissing van het Bestuur van Voetbal Vlaanderen van dinsdag 13 oktober (zie onder) blijft van kracht. Dit wil zeggen dat we blijven voetballen van U6 t.e.m. U17.

 • Jeugdcompetities U6 tot en met U17, gewestelijk, provinciaal en interprovinciaal worden verder georganiseerd.
 • Het competitievoetbal seniores stijgen en dalen van 2de afdeling tot en met 4de provinciale, evenals het senioresvoetbal recreatief wordt voor onbepaalde tijd stilgelegd, evenals de competities U19, U21 en de reserven.

 

2. BAROMETER VOOR DE SPORT

Deze barometer stelt op een eenvoudige manier voor in welke fase de pandemie zich bevindt en welke maatregelen daarbij horen. In het voorstel van de adviesraad Celeval, dat gisteren op de tafel van de Nationale Veiligheidsraad lag, zouden vier kleurcodes bestaan. Wat het effect hiervan is op het sportgebeuren wordt allicht later deze week voorgesteld.

 • Groen staat voor een leven zonder beperkingen. Al moet er wel nog de nodige aandacht besteed worden aan bijvoorbeeld handen wassen en krijgen activiteiten in de openlucht de voorkeur.
 • Geel is een alarmfase hoger. Regels als afstand houden en mondmaskers dragen als dat niet mogelijk is, zijn van kracht. Contacten zouden beperkt moeten worden tot maximaal vijf personen per maand. Een persoon per 2,5 vierkante meter is de norm.
 • Oranje betekent dat al het voorgaande van kracht is. Al moeten fysieke contacten teruggeschroefd worden tot drie per maand. Een persoon per 4 vierkante meter is de norm.
 • Rood is de hoogste alarmfase, waarbij met één persoon fysiek contact gehouden mag worden. De grens ligt op één persoon per 10 vierkante meter.

 

3. KANTINE GESLOTEN

De kantine blijft net zoals alle horeca gesloten tot 19/11/2020. Er volgt een nieuwe evaluatie op 02/11/2020. Het spreekt voor zich dat ook op onze club deze richtlijn gevolgd wordt. Kleed je kind en jezelf dus goed en warm genoeg aan.

 

4. DOUCHES & KLEEDKAMERS GESLOTEN

Net zoals de kantine zullen spelers, begeleiders en scheidsrechter de komende tijd geen gebruik kunnen maken van de douches & kleedkamers op onze club. Deze blijven voor IEDEREEN gesloten. Ook scheidsrechters zullen hiervan niet langer gebruik kunnen maken. De covid19-cel beraadt zich in samenspraak met de Raad van Bestuur over een mogelijk alternatief. In tussentijd raden wij iedereen aan om speelklaar in outfit naar de club af te reizen.

 

5. REGISTRATIE BLIJFT VOOR IEDEREEN VERPLICHT

De registratieplicht die al van kracht was blijft verder lopen. Onze club heeft veel inspanningen gedaan om de registratie voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Door gebruik te maken van Twizzit is dat echt geen inspanning. Leden die Twizzit nog niet gebruiken: het is nu écht de moment. Bezoekers die geen account hebben kunnen zich ook gemakkelijk registreren via een url-link. Wij rekenen dat IEDEREEN zijn verantwoordelijkheid neemt en zich steeds registreert bij een bezoek aan onze club.

Registreren doe je het best via het online corona registratieformulier. Er zijn verschillende mogelijkheden om tot bij dit formulier te geraken:

 • Ofwel scan je de QR-code met je smartphonecamera die op verschillende plaatsen naast de ingang zal uithangen
 • Of je surft naar http://twizzit.com/go/kscolve-corona via je internetbrowser
 • Een derde optie is je Twizzit app te openen > Mijn Twizzit > Inschrijvingen en aankopen > druk op de "inschrijven" knop bij COVID-19 bezoekersregistratie

Als je Twizzit-account volledig up-to-date is zullen al je gegevens als automatisch ingevuld worden en hoef je dus enkel je inschrijving te bevestigen door een eenvoudigweg op "Verzenden" te tikken. Eens ingeschreven krijg je een melding "Bedankt voor je registratie en houd je aan de regels". Op vertoon van dit bericht zal je toegang krijgen tot de club.

Is je Twizzit-account niet in orde? Of heb je geen smartphone? Dan kan je je uitzonderlijk ook registreren via een lijst ter plaatse. Om wachtrijen zoveel mogelijk te beperken willen we iedereen echter vragen om de registratie via digitale weg te doen waar mogelijk.

Wil je je Twizzit-account updaten? Of ben je je wachtwoord vergeten? Hier kan je alle informatie vinden over hoe dit probleem op te lossen.