28/10/2019
Sven Haenen

 
 

Parkeren blijft (voorlopig) een hekel punt in de sportzone Kattenbroek. Het aantal parkeergelegenheden volstaat momenteel niet om de talrijke sporters van de voetbal- en hockeyclubs te voorzien van een staanplaats. Desalniettemin kondigt de politiezone Hekla dat ze vanaf volgend weekend fout geparkeerde voertuigen zal beboeten: u weze gewaarschuwd!

 

Het is misschien geen fijn signaal op een moment dat het aantal parkeerplaatsen niet volstaat voor het aantal sporters, toch is het langs de andere kant nodig om de veiligheid rondom de clubs te vrijwaren. Zo wordt de directe toegang tot de sportvelden voor de hulpdiensten bijvoorbeeld wel eens geblokkeerd door een fout geparkeerde wagen, wat natuurlijk niet de bedoeling kan zijn.

We roepen daarom alle leden op om de vooropgestelde reglementering te volgen en waar mogelijk met de fiets naar de club af te zakken. In tegenstelling tot voor auto's is er meer dan voldoende plek om fietsen te stallen. Bovendien is het goed voor de gezondheid. 

Leden en bezoekers die niet anders kunnen dan met de wagen te komen, roepen we op om tijdig naar de club te komen en waar nodig gebruik te maken van alternatieve parkeergelegenheden buiten de sportzone Kattenbroek. 

Om de problematiek aan te pakken is er enkele maanden geleden een werkcomité opgericht waarin naast de naburige sportclubs ook onze club is vertegenwoordigd. Momenteel lopen gesprekken tussen dit orgaan en de gemeente om hopelijk snel tot een oplossing te komen.