Zaterdagochtend iets voor 8u vertrekt er in hartje Edegem een wit volkswagenbusje richting de terreinen van olve. Een lege 3 eikenstraat, slechts enkele auto’s op de Prins Boudewijnlaan, ja zelfs een lege parking op Olve... unieke momenten! Stilte voor de storm, want het is EK op Olve! U leest het goed: EK!!!

In een mum van tijd wordt het A-veld klaargemaakt voor de toppers die vanaf 9u30 aan de aftrap zullen verschijnen.
De hoogmis van het weekend, 60 spelers die 1,5 uur het beste van zichzelf geven, aangemoedigd door een massa supporters: ouders, grootouders, vrienden en kennissen.
Allemaal genietend van de familiale sfeer op Olve.
De geur van verse koffie en koffiekoeken helpt hier ongetwijfeld bij.
We naderen intussen 9u30, de omliggende straten en de parking staan stilaan vol.
De spelers betreden het A-veld: paarse, blauwe, rode, zwarte en gele truitjes kleuren de grasmat.
Vol spanning uitkijkend naar het eerste fluitsignaal van het EK oftewel Eigen Kampioenen en nog beter gekend als Eigen Kompetitie. Aan de spelling te zien, is dit reeds enige jaren een traditie binnen Olve.

9u30 en alles staat klaar om getuige te zijn van 1,5u voetbalspektakel onder leiding van Christophe, een vaste waarde binnen de club en samen met zijn vrouw Ann reeds vele jaren de bezielers van onze nieuwe lichting spelertjes. Door hun enthousiasme hebben reeds vele toppers hun weg gevonden naar het grote voetbal alsook vele papa’s naar hun eerste training. Olve is een familieclub en de EK is hier het uithangbord van.
Hier wordt de basis gelegd voor de nieuw jeugd die 2 jaar opgeleid worden vooraleer ze richting de echte competitie gaan.
Het fluitsignaal! Opwarming door Christophe, die spelenderwijze de 60 jonkies in beweging krijgt met de voet aan de bal. Andere trainers, papa’s van de nieuwe lichting, overlopen ondertussen de 8-tal oefeningen die reeds uitgezet zijn over het veld eerder op de ochtend.
Na de opwarming is het dan eindelijk zover, de 60 spelertjes gaan in groepen van 8 à 10 de basistechnieken van het moderne voetbal aangeleerd krijgen tijdens het komende uur.
Gevolgd door het hoogtepunt van vele spelers en ouders: een echte voetbalmatch!
Tot slot wordt deze zaterdagse hoogmis afgesloten door de spelers die op 1 lijn langs alle supporters lopen om dan in de catacomben van olve op zoek te gaan naar een welverdiend drankje en een hapje als hongerige leeuwen!

Bedankt Christophe en Ann, jullie verdienen een standbeeld.

Een fiere papa!

Klik hier voor de foto's !